”Saknad aldrig glömd” – Ge det en chans


“Saknad aldrig glömd” är ett brittiskt tv-kriminaldrama som hade premiär på ITV den 8 oktober 2015. Den skrevs av Chris Long och regisserades av Andy Wilson. Serien följer ett team av Londondetektiver ledda av DCI Cassie Stuart (Nicola Walker) och DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) som utreder försvinnanden och mord.

Varje säsong består av sex avsnitt. Säsong 1 till 4 sändes i Storbritannien 2015, 2017, 2018 och 2021. Den 30 mars 2021 tillkännagavs att den femte serien skulle släppas 2022 och det bekräftades att Sanjeev Bhaskar skulle återuppta sin roll . Ett år senare bekräftades det att Sinéad Keenan skulle ersätta Nicola Walker som Bhaskars nya partner, DCI Jessica ”Jesse” James. Inspelningen av “Saknad aldrig glömd” säsong 5 började den 14 mars 2022.

Vad handlar “Saknad aldrig glömd” om?

Varje säsong utforskar ett nytt fall och introducerar till synes obundna karaktärer som gradvis avslöjas ha en relation med offret. När brottet utvecklas utforskas också brottets känslomässiga inverkan på klientens liv.

“Saknad aldrig glömd” har blivit rosad av både kritiker och tittare. Tom Courtenay vann 2016 BAFTA Television Awards för bästa manliga biroll för säsong 1 och Mark Bonnar vann 2017 BAFTA Scotland Award för bästa skådespelare på tv för säsong 2.

Säsongerna av “Saknad aldrig glömd”

“Saknad aldrig glömd” säsong 1 

fokuserar på mordet på James ”Jimmy” Sullivan (Harley Alexander-Sule), en 17-årig pojke som försvann 1976. Hans kvarlevor hittas under rivningen av ett hus i norra London.

“Saknad aldrig glömd” säsong 2 

följer mordet på det konservativa partiets rådgivare David Walker (Daniel Gosling) som försvann 1990. Hans förtvinade kvarlevor hittas i en resväska i floden Leigh i nordöstra London.

“Saknad aldrig glömd” säsong 3 

utreder mordet på Hayley Reed (Brona Waugh), en skolflicka som försvann från en badort på nyårsafton 1999. Hennes skelett upptäcks av arbetare som utför arbeten mitt på motorvägen M1 i London.

“Saknad aldrig glömd” säsong 4 

följer upptäckten 2020 av Matthew Walshs huvudlösa kropp, som verkar ha varit frusen sedan han försvann efter att ha träffat fem poliskadetter som firade sin examen från akademin 1990.

“Saknad aldrig glömd” – handling i sin helhet

Säsong 1 till 4 följer DCI Cassie Stuarts personliga liv. Vi följer de växande konflikterna i hennes närmaste familj, hennes tröga förhållande med personen hon gillar, hennes drivkraft att lösa sina fall och hur hon både lyckas och misslyckas med allt detta under den obevekliga pressen från hennes arbete. Vid ett tillfälle pratar Cassie ut om sina drivande motiv: att ta reda på sanningen om vad som hände, stänga av de levande och möjligen ställa de skyldiga inför rätta. Hon säger då att hon hoppas att om hon kan lösa det aktuella fallet skulle det hjälpa henne att gå vidare. “Om vi kan göra det rätt, om vi kan ignorera vilka de är och gå efter böckerna, finns det en inneboende kraft.” “Då kan alla problem försvinna. Och jag kan sova på nätterna.”

I slutet av fjärde säsongen tar dock händelseförloppet en tvär vändning som fick många att undra om det alls skulle kunna bli en säsong fem. Det blir det dock och vi är alla väldigt spända på att se hur de kommer att bygga vidare serien på ett sätt som håller samma driv och kvalitet som de tidigare fyra säsongerna. 

“Saknad aldrig glömd” FAQ


Finns “Saknad aldrig glömd” på Netflix?


Nej, “Saknad aldrig glömd” finns inte på Netflix när denna artikel skrivs i juni 2022. Utbuden på streamingtjänster förändras dock ständigt och detta kan ändras. Det kan också skilja sig mellan olika länder.

Vad sägs om “Saknad aldrig glömd” på Imdb?

I juni 2022 rankades “Saknad aldrig glömd” på plats 89 över mest populära serier på Imdb. 22?000 besökare hade betygsatt serien som fått ett snitt på hela 8,3 av 10.

Visar SVT Play “Saknad aldrig glömd”?

Ja, SVT Play har “Saknad aldrig glömd” vid tiden denna artikel skrivs. Utbudet kan dock ändras över tid då många tv-serier visas med tidsbestämda rättigheter.


Visades “Saknad aldrig glömd” på SVT?


Ja, “Saknad aldrig glömd” har visats på SVT. Likt det mesta som visas på SVT återfinns även serien på SVT Play.


Är “Saknad aldrig glömd” på engelska?

Ja, “Saknad aldrig glömd” är på engelska och är producerad i Storbritannien. Serien heter i original “Unforgotten”.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *